چگونه رتبه برتر کنکور شویم؟
چگونه رتبه برتر کنکور شویم؟
احتمالا شما هم جزو دسته دانش آموزانی هستید که دوست دارید جزو رتبه های برتر و 3 یا 2 رقمی کنکور شوید. اما گاه ممکن است جا بزنید و گاه ممکن است حتی ندانید در چه راهی باید قدم بگذارید و شاید این سردرگمی باعث شده که از تصور رتبه برتر شدن، کناره گیری کنید.خبر خوب این است که جای درستی قرار دارید! مطلبی که در اختیار شما قرار گرفته حاصل مطالعه و تجربه ی دانش آموزان و مشاوران متعدد می باشد.در ادامه این مطلب از سایت آکادمی عباسی، راه های رتبه برتر شدن و همچنین موانع رسیدن به هدف در کنکور را بررسی می کنیم. پس با ما همراه باشید.
راه های رتبه برتر کنکور شدن
در نظر داشته باشید که صرف نظر از تفاوت های فردی، رفتاری، جنسیتی و … ، راه کارهایی که در این قسمت می خوانید ، عمومی هستند و رعایت کردن آنها می تواند تاثیر قابل توجهی بر وضعیت تحصیلی شما داشته باشد. شما می توانید با توجه به شناختی که از خود دارید مقداری تغییر در اجرای آنها اعمال کنید و در صورت نیاز، به صورت رایگان با مشاورین ما در تماس باشید.
1 تمرکز
اولین و مهم ترین شرط موفقیت در دانش آموزان به خصوص کنکوری ها، تمرکز می باشد. چرا که عدم تمرکز باعث می شود شما زمان زیاد تری را برای تفهیم یک مطلب اختصاص دهید. درصورتی که می دانید گرانبها ترین چیزی که در اختیار دارید، زمان است و از دست دادن یا هدر دادن آن می تواند تاثیر زیادی بر آینده و زندگی شغلی تان داشته باشد.
همانطور که می دانید بحث تمرکز بسیار گشترده و قطعا حائز اهمیت می باشد. درباره تمرکز می توانید در لینک پایین بیشتر بخوانید.
2 انگیزه
انگیزه می تواند جزو مهم ترین نکات مربوط به درس خواندن و موفقیت در امتحانات نهایی و کنکور باشد. چرا که انگیزه ی شما، استمرار شما را در درس خواندن حفظ می کند. آیا تا به حال رتبه برتری را دیده اید که درمورد نداشتن انگیزه در زندگی خودش صحبت کند؟ و بگوید من تا لحظه آخر قبل امتحان کنکورم انگیزه ای برای موفقیت نداشتم و از عالم غیب رتبه 3 رقمی آوردم؟
قطعا نه! پس تاثیر انگیزه را بر استمرار خود دست کم نگیرید و بدانید که می تواند یکی از عوامل مهم در رسیدن به هدفتان باشد.
3 مشاوره
هدف از داشتن یک مشاوره تحصیلی، صرفا برنامه ریزی درسی نیست. یک مشاور خوب و یک متخصص در این زمینه، به خوبی می داند که شما خارج از دنیای تحصیلی، به آرامش و استراحت کافی نیاز دارید. پس یک مشاور خوب می تواند با جهت دادن به درس خواندن شما، حفظ انگیزه ی درونی، دادن تمرین های تمرکز به صورت مستمر، نظارت و پیگیری بر برنامه ی شما، و همچنین رفع اشکالاتی که شاید خودتان هم از آنها بی خبر باشید، به شما کمک زیادی کند.
4 ساعت مطالعه
شاید علتی که شما را به این صفحه کشیده است، این باشد که ساعت مطالعه کمی دارید و قصد دارید یک شبه از روزی 2 3 ساعت درس خواندن، آن را به 12 ساعت برسانید! شدنی هست اما فقط برای یک یا دو روز. یا نهایتا یک هفته!
افزایش ساعت مطالعه یک روند تدریجی است و یک شبه امکان پذیر نیست. پس برای بیشتر کردن ساعات مطالعه ی خود هدف گذاری کنید و برنامه داشته باشید و برای انجام برنامه ی خود جدیت به خرج دهید.
همانطور که می دانید ساعت مطالعه ی شما در رتبه برتر شدن در کنکور، تاثیر مستقیم دارد. پس تمرین کنید و تدریجی آن را افزایش دهید.
5 مهارت تست زنی
مهم ترین مهارتی که یک دانش آموز کنکوری باید بلد باشد، مهارت تست زنی است. اغلب دانش آموزان این مهارت را به اندازه ی کافی کسب نکرده و آموزش ندیده اند. پس شما اگر این مهارت را اصولی یاد بگیرید، می توانید از دانش آموزان بی شماری جلو بزنید.
در دو مورد بعد، درباره مهارت تست زنی هم صحبت خواهیم کرد.
6 کمک درسی
کتاب های کمک درسی همیشه یکی از بحث برانگیز ترین مسائل دانش آموزان بوده و هست. کتاب کمک درسی ای می تواند به شما کمک کند که درسنامه مناسبی داشته باشد؛ به طوری که مطالب کتاب را پوشش دهد و قابل درک باشد. همچنین یکی دیگر از شاخصه های کمک درسی خوب، قسمت تست ها و نمونه سوالات آن کتاب است. که می تواند سرعت و دقت شما را در تست زنی هم افزایش دهد. شما می توانید در زمینه انتخاب کتاب کمک درسی مناسب با توجه به نقاط قدرت و ضعف و همچنین رشته و پایه تحصیلیتان، با مشاوره و یا دبیران واجد شرایط خود صحبت کنید و از آنها پیشنهاد بگیرید.
7 آزمون های آزمایشی
شرکت در آزمون های آزمایشی شما را از چند بعد توانمند می کند. همانطور که پیش تر گفتیم مهارت تست زنی در بازی کنکور بسیار حائز اهمیت است؛ آزمون های آزمایشی برای شما این بستر را فراهم می کند که نقاط قوت و ضعف خود را در هر درس بیابید؛ اگر در مدیریت زمان مشکل دارید، به شما این امکان را می دهد که با تمرین و تکرار، برای امتحانات بعدی بهتر عمل کنید؛ و همچنین می تواند به صورت غیر مستقیم بر برنامه ریزی شما تاثیر بگذارد. در این باره، در قسمت برنامه ریزی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
8 برنامه ریزی
نظم داشتن برای انجام کارها، به شما این امکان را می دهد که در طول روز چیزی را برای فردا باقی نگذارید؛ و این نکته به تنهایی می تواند اهمیت و لزوم برنامه ریزی را در زمان کنکور، بیان کند. شما می توانید برای داشتن برنامه ریزی اصولی و مناسب، از دفتر های برنامه ریزی استفاده کنید. در راستای تکمیل مبحث قبل، توجه داشته باشید که مساله ی برنامه ریزی نه تنها برای کنکور، بلکه برای رسیدن به بودجه بندی آزمون های آزمایشی هم به کار می آید و موثر است. شما نیز همچنین می توانید با کمک مشاور خود، برنامه ریزی شخصی خود را انجام دهید و با تعهد و جدیت به آن عمل کنید.
9 قانون 80/20
احتمالا اسم این قانون را شنیده اید. این قانون بیانگر این است که 80 درصد سوالات فقط از 20 درصد مطالب، و 20 درصد باقی مانده ی سوالات، از 80 درصد باقی مانده ی مطالب می آید. قطعا شما هم در کلاس های درسی یا فوق برنامه خود این حرف را شنیده اید «از این حتما سوال می آید» یا «این مطلب هرسال سوال کنکور یا امتحان نهایی است». پس تمرکز خود را بر روی 80 درصد حائز اهمیت بگذارید.
10 خواب و استراحت کافی
بسیاری از دانش آموزان اهمیت خواب را در زمینه تمرکز فراموش می کنند. و برای داشتن ساعت مطالعه ی بیشتر، از ساعت خواب خود می زنند. نظم در خواب به معنی ساعت معینی برای استراحت و ساعتی مشخصی برای بیدار شدن، به شما در زمینه سلامت جسمانی و حتی روانی کمک می کند. در ادامه مطلب، قسمت موانع رتبه برتر شدن، درباره مضرات کمخوابی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
موانع رتبه برتر شدن:
به خاطر داشته باشید که موانع در این راه بسیار زیاد و گسترده هستند؛ ما در اینجا مهم ترین و رایج ترین موانع را مورد بررسی قرار می دهیم.
1 افکار منفی
بسیاری از ما افکار منفی و حتی گفت و گوهای مخرب و سرزنشگر را در مواقع مختلف، تجربه کرده ایم. غافل از اینکه این افکار درصورت پیشروی و غیر قابل کنترل شدن، به مرور زمان نگرانی شما را بیشتر و در راستای آن اشتیاق و انگیزه ی شما را در هر زمینه ای کاهش می دهد. کمبود اعتماد به نفس، تعلل و اهمال در آغاز کردن، کمال گرایی، ترس از موفق نشدن و … از افکار منفی شایع در میان نوجوانان است. شما می توانید با کسب مهارت های مربوط به مدیریت هیجانات منفی، تا حد زیادی این موارد را کنترل تحت کنترل قرار دهید.
2 شبکه های اجتماعی
مدیریت زمان صرف شده برای فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، در این سالها برای بزرگسالان هم دغدغه فکری بزرگی ایجاد کرده است. به طوری که تعداد کثیری از مردم، هرروز زمان زیادی را بدون در نظر گرفتن اتلاف وقت، در فضای مجازی سپری می کنند.
پس همانطور که مشخص است، کنترل آن تقریبا غیرممکن است. اما شما دانش آموزان می توانید برای مدیریت زمان خود و پایداری برنامه ریزی خود، به جای گوشی های هوشمند از گوشی های غیرهوشمند استفاده کنید تا بتوانید در این دوران طلایی از وقت خود حداکثر استفاده را کنید.
3 خواب نامناسب
پیش تر اشاره کردیم که بسیاری از دانش آموزان لزوم خواب کافی را دست کم می گیرند. در این قسمت درباره عوارض کم خوابی و بی خوابی صحبت می کینم. خواب نامناسب علاوه بر مشکلات جسمی، باعث مشکلات روحی و ذهنی هم می شود. این عوارض شامل: عدم تمرکز و به مرور زمان کاهش یادگیری، تحریک پذیری، سردردهای مزمن، افت فشار، مشکلات حافظه، ضعف بدنی و … هستند.
4 ترس از سوال پرسیدن
ترس از سوال پرسیدن شاید به نظر جزیی بیاید اما می تواند یکی از مخرب ترین عوامل در زمینه ی درس خواندن و رسیدن به موفقیت باشد. چراکه عموم دانش آموزان می ترسند سوالشان وقت کلاس را بگیرد؛ یا از نظر دیگران بی اهمیت جلوه کند؛ درصورتی که اینطور نیست. سوال پرسیدن می تواند به یادگیری شما سرعت ببخشد. شما حتی می توانید برای یادگیری و تفهیم بیشتر، قبل از آنکه در کلاس مطلبی درس داده شود، آن را خوانده و درمورد آن سوالاتی طرح کنید و در طول کلاس به آنها پاسخ دهید.
درباره مدیریت
من علی عباسی، یکی از مهمترین اهدافم اینکه استعداد و مسیر منحصر به فرد نوجوانان را با استفاده از علم نوین کشف کنم و تا جای ممکن اجازه ندهم نوجوانان بدون آگاهی و آموزشهای اصولی زندگیشان را با آزمون خطا تجربه کنند. اگر افتخار داشته باشم که با شما همکاری کنم قرار است هر روز شجاعانه به سمت خواستههامون قدم برداریم و کنار هم هوشمندانه درس بخوانیم و زندگی کنیم .
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید