شیوه صحیح درس خواندن
شیوه صحیح درس خواندن
شیوه صحیح درس خواندن همیشه یکی از سوالات پرتکرار در بین دانش آموزان بوده و هست. هرچند نمی توان برای همه یک نسخه پیچید و راهکار قطعی داد؛ اما می توان با به کارگیری تکنیک های مناسب و روش های مختلف، به روند درس خواندن و کیفیت آن کمک کنیم. شما همچنین می توانید مطالب دیگر که ممکن است منشا مشکل شما در درس خواندن باشد را در سایت آکادمی عباسی مطالعه کنید. در این مطلب، 9 پیشنهاد برتر آکادمی عباسی برای بهبود روند درس خواندن را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
نه راهکار آکادمی عباسی برای شیوه صحیح درس خواندن
1 نظم داشته باشید.
نظم نه تنها در محیط بیرونی، بلکه در ذهن هم بسیار حائز اهمیت می باشد. محیط اطراف خود را مرتب کنید و مرتب نگه دارید. چرا که نظم بیرونی به شما این امکان را می دهد که بتوانید بر درس خود تمرکز بیشتری داشته باشید و در نهایت کیفیت مطالعه تان بالاتر رود. برای نظم درونی و ذهنی، شما می توانید با داشتن و نوشتن در یک دفتر شخصی، به داده های ذهن خود نظم دهید.
2 کلاس ها را از دست ندهید.
غیبت در کلاس های مدرسه یا حتی تقویتی و… می تواند باعث شود که در نوشته ها، خلاصه نویسی ها و همچنین دانش شما در آن درس، فاصله بیوفتد. شما می توانید درمورد روزهایی که غیبت می کنید از دوستان و همکلاسی های خود سوال بپرسید و از جزوه ها و نوت برداری های آنها استفاده کنید.
3 یادداشت برداری کنید.
بسیاری از ما بارها تجربه کرده ایم که در کلاس درس یا جایی که نیاز به تمرکز داریم، دچار حواس پرتی شویم. یکی از راه های نگه داشتن تمرکز بر روی یک موضوع مشخص آن است که در کلاس درس همزمان با معلم، نوت برداری کنید یا هرجا که نکته جدیدی یاد گرفتید، آن را یادداشت کنید. نوشتن باعث می شود ذهن شما مشغول نگه داشته شود و همچنین این امکان را به شما می دهد که در زمان های دیگر، به نوشته ها برگردید و اطلاعات کلاس را مرور کنید. نشان کردن یا خط کشیدن زیر نکات مهم و کلیدی نیز می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
4 سوال بپرسید/صحبت کنید.
معلم شما در درس مربوطه، می تواند منبعی قابل استفاده برای شما در آن درس به شمار بیاید. بهتر است در هنگام کلاس یا حتی بعد از آن، سوالاتی که در حین آن مبحث ذهن شما را درگیر کرده است از معلم خود بپرسید. هرجا که مطلبی برایتان مبهم بود، مطرح کنید و از معلم خود بخواهید تا دوباره برایتان توضیح دهد. منفعل بودن در کلاس نه تنها باعث می شود دچار پرش افکار و عدم تمرکز شوید، بلکه می تواند باعث شود یادگیری و درک مطلب شما دچار مشکل شود.
5 استراحت کنید.
چه در میان کلاس ها، چه هنگام مطالعه و مرور درس هایتان از اهمیت استراحت و تاثیر آن بر کاکرد ذهنتان غافل نشوید. شما می توانید به ازای هر یک ساعت درس خواندن ربع ساعت استراحت کنید و در این زمان ذهن آگاهی و مدیتیشن را جای دهید. وقتی شما بدون استراحت، ساعت ها درحال مطالعه باشید، مغز شما زمانی برای پردازش اطلاعات وارد شده ندارد و همین باعث می شود حافظه شما دچار اختلال شود.
6 برای شیوه صحیح درس خواندن برنامه ی درسی داشته باشید.
یکی از کار امد ترین کارهایی که می توانید در طول تحصیل خود انجام دهید، داشتن یک برنامه است. توجه کنید که تعهد به انجام دادن آن برنامه، همانقدر حائز اهمیت است. بهتر است این کار را با کمک یک مشاور و متخصص خوب انجام دهید اما خودتان هم می توانید یک برنامه ریزی مناسب طراحی کنید.اهمیت اصلی برنامه ریزی آنجا نمایان می شود که به شما این امکان را می دهد تا زمان خود را مدیریت کنید و در راستای آن بتوانید به هدف های تحصیلی خود دست یابید. به شما پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی آکادمی عباسی را نیز مطالعه کنید.
7 فقط مرور نکنید.
بسیاری از دانش آموزان دچار این مشکل هستند که از خواندن و یادگیری مطالب جدید اجتناب می کنند و فقط به مرور مطالبی می پردازند که از قبل آنها را بلد باشند. به خاطر داشته باشید که مرور کردن، درس خواندن نیست!
شما می بایست در کنار مرور مطالب گذشته، زمانی را به مطالعه ی مطالب جدید اختصاص دهید تا دامنه دانش شما گسترده تر شود؛ سپس آنها را مرور کرده تا عمق دانش شما هم در سطح مناسبی باشد. برای خواندن مطالب جدید می توانید از دو تکنیک زیر استفاده کنید:
یک نقشه ی مفهومی طراحی کنید تا هر زمان بدانید کجای راه (کتاب) هستید.
هرچیزی را که یاد میگیرید گام به گام برای خود توضیح دهید.
در مطالب بعدی درمورد روش های درس خواندن سریع و دقیق بیشتر صحبت خواهیم کرد.
8 محلی برای درس خواندن داشته باشید.
اگر می خواهید درس خواندنتان موثر و مفید واقع شود و از زمانتان به خوبی استفاده کنید، داشتن یک محل مشخص می تواند به کمکتان بیاید.
شاخصه های آن محل عبارتند از:
- سکوت و آرامش
- خالی از حواس پرتی ها و وسایلی که باعث عدم تمرکز می شوند
- طراحی و دکور ساده
- دور از آلودگی های صوتی و تصویری
- نور مناسب
داشتن یک فضای مشخص برای درس خواندنتان، از این بابت به شما کمک می کند که ذهن شما به محض ورود به آن مکان، آمادگی لازم را برای دریافت و پردازش اطلاعات جدید پیدا می کند و می داند که شما برای درس خواندن و یادگیری آنجایید؛ همین امر باعث می شود شما برای درس خواندن و تلاش بیشتر انگیزه بگیرید.
9 یک دوست/گروه برای شیوه صحیح درس خواندن داشته باشید.
یک دوست یا یک گروه برای افزایش اطلاعات خود پیدا کنید. ترجیح بر آن است که آن فرد یا افرادی که برای درس خواندن گزینش می کنید تقریبا در سطح اطلاعات خودتان باشند؛ تا بتوانید باهم رشد و پیشرفت کنید. به اشتراک گذاری تجربیات، می تواند به مقدار قابل توجهی به تحصیل شما کمک کند.
داشتن دوست/گروه درسی به شما این امکان را می دهد که:
- انگیزه خود را برای ادامه و تلاش بیشتر حفظ کنید
- به صورت فعالانه درس بخوانید و درمورد آن بحث کنید
- از یکدیگر آزمون کوتاه یا امتحانات تستی بگیرید
- از تجربیات و پیشنهادات هم استفاده کنید
- از منابع هم استفاده کنید (کتاب های کمک آموزشی، سی دی ها، مقالات و مطالب مربوط به مبحث و …)
توجه کنید که هرکدام از موارد بالا شاید قدم کوچکی در روند مطالعه و یادگیری شما به نظر بیاید؛ اما هرکدام در جایگاه خود تاثیر به سزایی در رشد فردی و تحصیلی شما دارد. شما همچنین می توانید مطالب بیشتری در این سایت بخوانید.
درباره مدیریت
من علی عباسی، یکی از مهمترین اهدافم اینکه استعداد و مسیر منحصر به فرد نوجوانان را با استفاده از علم نوین کشف کنم و تا جای ممکن اجازه ندهم نوجوانان بدون آگاهی و آموزشهای اصولی زندگیشان را با آزمون خطا تجربه کنند. اگر افتخار داشته باشم که با شما همکاری کنم قرار است هر روز شجاعانه به سمت خواستههامون قدم برداریم و کنار هم هوشمندانه درس بخوانیم و زندگی کنیم .
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید