چطور آموزش دیدن
چطور آموزش دیدن یک مهارت است!
چطور آموزش دیدن جزء مسائلی است که کمتر کسی به دنبال آن می رود اما در سایت علی عباسی به این موضوع پرداخته شده است.گیج شدن بد چیزیه؛حتما برای شما پیش امده زمان هایی که وقت دارید اما نمی دانید چه آموزشی ببینید یا به اصطلاح وقتی گیجی به سراغ شما می آید که کلی از کار های شما عقب می افتد .
این گیجی در آموزش طبیعیه چرا که روز به روز موضوعات،تحقیقات و آموزش ها و مدرس ها بیشتر و بیشتر می شود اگر ندانیم که چطور آموزش ببینیم مثل آهو تو عسل گیر میکنیم !!! و این نکته بسیار اهمیت دارد که ما چطور آموزش ببینیم در این مقاله میخوایم به این موضوع بپردازیم .
به این بحث میگن فرا شناخت (شناخت،شناخت) و می خواهم 7 اصل درباره چطور آموزش دیدن را به شما بگویم تا از این به بعد بتوانید بهتر از آموزش ها استفاده کنید .
اصل اول چطور آموزش دیدن
بپذیریم همیشه از آموزش های که در اختیارمان هست عقب تر هستیم. یعنی چی؟ یعنی الان در کتابخانه من نزدیک به 200 کتاب وجود دارد و من علی عباسی باید بپذیرم که اگر روزی یک کتاب هم بخوانم 200 روز طول میکشد تا تموم بشوند و نکته اینجاست که من در طول این 200 روز باز هم کتاب میخرم چراکه دنیا دائما در حال تغییر است و نیاز های من هم مدام در حال تغییر است پس شک نکنید که ما همیشه از آموزش هامون عقب تر هستیم و این خیلی طبیعی است.
وقتی من درست آموزش می بینم که می پذیرم اصلا قرار نیست همه ی آموزش ها را ببینم و فقط قراراست که مهمترین آموزش ها را مطابق با نیازم ببینم .نکته مهمی که جا دارد به شما بگویم این است که بعضی ها می ترسند از این که آموزش بخرند انگار این فایل دانلودی یا سی دی آموزشی جن داره!!!!
یا بعضی ها میگویندکه ما کلی آموزش خریدم که ندیدم ، اینا رو ببینم بعد میخرم. من که اصلا اینطور نیستم یعنی اگر احساس کنم که آموزشی خوبه یا یک کتابی مفید است سریع میخرم، برای اینکه اگر من فقط 10 درصد این آموزش ها را ببینم کلی تو زندگی جلو افتاده ام ، چطور بعضی از افراد همینجوری لباس میخرند،من هم آموزش میخرم ؛شما فرض کنید ماهی دو سه میلیون خرج آموزش و سرمایه گذاری روی خودتون بکنید و شما فقط 10 درصد آن ها را ببینید شما سال بعد حتما خیلی جلو می افتید چه از لحاظ درامدی چه از لحاظ یادگیری . اگر کسی کلکسیون ماشین های قدیمی را جمع کند همه می گویند چقدر جالب، اگر یکی کلکسیون قوطی کبریت جمع کند همه می گویند چقدر جالب،حالا من کلکسیون کتاب دارم!چقدر جالب.
نکته بعد این که شما اگر کلی آموزش برای دیدن دارید قرار نیست همه آن ها را لیست بندی کنید و ببیندید شما فقط 3 آموزش بعدی را که مورد نیازتان است را اولویت بندی کنید و برای این 3 تا برنامه ریزی داشته باشید ،این را می گویم برای این که اگر ما بخوایم همه را مشخص کنیم برای دیدن ممکن است دومین آموزشی را که دیدید اولویت های شما عوض شود.
اصل دوم چطور آموزش دیدن
مغز از چیزهای بزرگ فراری است. آیا هرچقدر هم که گرسنه باشید می توانید یک پیتزا را درسته در دهان خود جا دهید؟ می توانید از طعم آن لذت ببرید؟ قطعا جواب شما خیر است . ضرب المثل قدیمی است که می گوید لقمه اندازه دهانت بردار. این ضرب المثل همه جا کاربرد دارد. حتی برای آموزش دیدن و مطالعه کتاب .اگر تازه آموزش دیدن را شروع کرده اید ، اگر کتاب خواندن را تازه آغاز کرده اید نگویید که این کتاب 200 صفحه را میخواهم یک هفته ای تمام کنم؛ بگویید که من میخواهم 30 صفحه اول را امروز تموم کنم؛ همین و بس . کار را برای خودتان کوچک کوچک کنید نگویید وای 200 صفحه کتاب!!!درست مثل همان پیتزایی که اول برش می زنید و حتی یک برش را هم نمی خورید بلکه همان برش را هم به لقمه های کوچک تبدیل می کنید.آرام آرام می خورید و از طعم آن لذت میبرید .
آموزش و کتاب هم دقیقا همین است. لطفا آرام آرام شروع کنید . یکی از دلایل نوشتن مقاله چطور آموزش دیدن همین بود.چون افرادی را می دیدم که بسیار مشتاق آموزش دیدن بودند.از من می خواستند که کتاب ها یا محصولات آموزشی خوبی را به آن ها معرفی کنم. شروع می کردند به مطالعه ، کلاس و دوره رفتن اما بعد از مدت کمی خسته می شدند و جا میزدند و وقتی علت را جویا می شدم می گفتند دیگر وقت نمیکنم، تاثیری نداشت یا برام جذابیتی ندارد. یکی از دلایل این بهانه ها همین یک جا خوردن آموزش ها است دقیقا مثل وقتی که بعد از پرخوری غذای مورد علاقه تان دل درد می گیرید.
اصل سوم چطور آموزش دیدن
کوتاه مدت برنامه ریزی کنید نه بلند مدت. بعضی ها هستند برای آموزش هایشان 3 ساله برنامه ریزی می کنند و سرفصل هایی را که می خواهند یاد بگیرند را پشت سر هم یادداشت می کنند. این اشتباه برای این است که شما مدام نیاز هایتان عوض می شود ،شما باید نهایتا ماه به ماه برای اموزش هایتان برنامه ریزی داشته باشید .یعنی به خودتان بگویید من می خواهم دو هفته فقط روی روابطم کار کنم همین .برای آتش زدن یک کاغذ به کمک ذره بین چگونه عمل می کنید؟آیا با هر لحظه تکان دادن ذره بین نور و انرژی متمرکز می شود؟ برای گرفتن نتیجه باید روی یک نقطه متمرکز شد باید برای نتیجه گرفتن از آموزش برای مدت زمان کوتاه و روی یک آموزش متمرکز شوید تا به نتیجه برسید.
اصل چهارم چطور آموزش دیدن
سرندیپیتی. شما وقتی آموزش می بینید حین آموزش شما به یک سری سرفصل های جدیدی می رسید و لطفا این ها را دست کم نگیرید؛ مثلا من خودم در بحث برنامه ریزی داشتم کار می کردم که یک دفعه با یک نوعی از روش برنامه ریزی آشنا شدم که خیلی خفن بود و اون هم برنامه ریزی به روش GTD بود که فوق العاده بود و منو نجات داد البته آموزش هاشو گذاشتم می تونید دنبال کنید در همین لینک ؛بنابراین توجه لازم را به سرفصل ها جدید داشته باشید.موضوعات جدید همان چیزهایی هستند که می توانند شما را نجات دهند.تجربه را از خودتان نگیرید.
اصل پنجم
«اگر فرصت پیاده سازی ندارید بهتر است موضوع را عوض کنید.»
اگر آموزش ببینیم و آن را پیاده نکنیم و عملی نکنیم در زندگی حقیقی می گندد . مثلا شما در شرایطی هستید که خوابیدن شما دست شما نیست مثلا تازه بچه دار شده اید اینجا بهتر است در مورد کیفیت خواب کتابی نخوانید بهتر است بروید راجب نوزاد یاد بگیرید و کلی چیزهای دیگری راجب فرزند پروری که در این زمان برای شما فرصت پیاده کردنش وجود دارد .بهتر است مطالب را الکی در ذهن نگه نداریم البته یک نکته مهم هم بگم قرار نیست تمام آموزش های که می بینید را 100 درصد پیاده کنید،اصلا نمیشه 100درصد چیزهایی را که یاد گرفتیم را پیاده سازی کنیم باید به اندازه ای که خودمان راضی هستیم پیاده سازی کنید.پس باید تلاش کنیم تا اونجایی که نیاز دارید بهره لازم را ببرید.
اگر شما از هر کتاب فقط 10 درصد آن را هم عملی کنید و وارد زندگی شخصی تان کنید تغییر بسیار بزرگی محسوب می شود. اگر روزی یک درصد فقط یک درصد بهتر شوید در عرض 100 روز شما کلا منقلب شده اید !!!ارزشش را ندارد؟ فقط یک درصد . راجب ترکیب شدن زمان نیز محصول رایگانی در سایت قرار داده ام که می توانید با کلیک بر روی این دوره رایگان ترکیب زمان آن را دریافت کنید.
اصل ششم
ضرر کردن و باخت دادن از آموزش احتمالش صفره.
اگر شما یک کتاب بخرید و فقط یک کلمه از اون باعث شود زندگی شما بهتر بشه شما برد کرده اید شک نکنید. از نظر مالی هم خیلی از دوره ها گارانتی بازگشت وجه دارد و شما می توانید به راحتی و بدون نگرانی از ضرر مالی تهیه کنید. بنده حتی با وجود این که آموزش های زیادی را هم خریدم و عملا پولی از جیبم خارج شده ولی راضیم از خودم چرا که اول این که به خودم یادآوری کردم که من چطور انسانی هستم(من انسانی هستم اهل یادگیری،آموزش و رشد کردن) همین یاداوری برای من کافیه.نگران چیزی نباشید با خرید آموزش ممکن نیست چیزی را از دست بدهید بلکه بیشتر هم به دست خواهید آورد.حتی تمام محصولات آموزشی من نیز گارانتی بازگشت وجه دارند. بدون این که حتی از شما سوالی پرسیده شود تمام مبلغ پرداختی شما با کامل رضایت من بازگردانده می شود.
اصل هفتم
قانون 5 دقیقه
قانون 5 دقیقه میگه که اگر شما یک دوره ای را تهیه کرده اید و خودتان را ملزم کنید که فقط 5 دقیقه از دوره را ببینید، هر روز 5 دقیقه فقط و همه ما 5 دقیقه وقت داریم دیگر ،شده تو ماشین یا قبل از خواب، صبح که بیدار شدید،یک زمان مشخصی را معین کنید و بگویید که فقط 5 دقیقه برای آن وقت بگذارید و از آن استفاده کنید. نکته مهم این است که ارتباطمان با یادگیری هیچوقت قطع نشود و از طرفی شخصیتمان بسیار زیاد رشد میکند.از همین الان شروع کن و فقط 5 دقیقه کتاب خواندن می تواند بسیار مفید باشد.قانون 5 دقیقه را در خیلی از مواقع می توانید به کار گیرید و از آن بهره مند شوید.
اصل هشتم چطور آموزش دیدن
اصل هشتم را به عادت کردن به آموزش اختصاص می دهیم. شما باید آموزش را جز عادت های خود کنید تا بتوانید به بهترین شیوه تغییر کنید و به صورت مستمر به سمت پیشرفت حرکت کنید.حالا چگونه آموزش را جز عادت های روزانه خود کنیم؟
ما میتونیم در محیط اطرافمون سرنخ هایی قرار بدیم که مارو به انجام یک رفتار تشویق کنه و با تکرار یک رفتار چرخه عادت رو ایجاد کنیم و عادت جدیدمون رو بسازیم . مثلا یکی از عادت ها میتونه نوشیدن 8 لیوان اب در روز و تغذیه سالم تر باشه و برای همین میتونیم چیدمان خونه رو یکم تغییر بدیم و سرنخ های بصری برای خودمون بزاریم که مارو ترعیب کنه به خوردن روزی 8 لیوان آب و یا اینکه تغذیه سالمتری داشته باشیم .
خب برای این کار میتونیم سرنخ رو این قرار بدیم که تو نقاط مختلف خونه بطری های آب بزاریم ، روی میز کار ، کنار مبل ، روی جاکفشی و… تا جلو چشممون باشه و مدام بهمون یادآوری بشه که آب بخوریم. برای تغذیه سالم هم اینکه میوه ها و سبزیجات رو کدوم قسمت یخچال بزاریم تاثیر داره گاهی میوه ها انقدر دور از چشم و دسترس در یخچال هستند که کپک میزنن و خورده نمیشن به جاشون شکلات و بستنی در دیدرس ما قرار گرفتن.پس بهتره که اونارو جلو چشم قرار بدیم .
بعضی هامون عادت داریم که رو میز جلو تلویزیون تو ظرفای کوچیک هله هوله بزاریم مثل چیپس و پفک و شکلات ، میتونیم جای اینا از آجیل و میوه خشک و خرما استفاده کنیم . پس اینجوری میشه یه عادت هایی را به سادگی ایجاد کرد . یکی از سرنخ های بصری مهم شبکه های اجتماعی ماست که تاثیر زیادی در شکل گیری عادت های ما داره . ما اگر میخوایم ورزش کنیم بهتره که صفحه هایی را دنبال کنیم که از ورزشکارا هستند و از فعالیت های ورزشی خودشون پست میزارن . اینجوری ما هم ترغیب به انجام حرکات ورزشی .
مغز ما همیشه به سمتی گرایش داره که کمترین انرژی رو ازش بگیره. پس از اول بدونیم که هرچقدر یک رفتار انرژی بیشتری از ما بگیره احتمال اینکه اون رفتار به عادت تبدیل بشه پایین تره .گفتم پایین تره نگفتم نشدنیه ، غیر ممکنه ! پس اینجوری نیست که بگیم ای بابا مغز ما کار ساده دوست داره پس تلاشمون بی فایده ست .بهونه نداریم ما اینجا دنبال راه حل هستیم. راه حل هم اینکه ما باید سعی کنیم که انجام یک رفتار رو ساده تر کنیم .
یکی از ساده ترین راهکارها کاهش اصطحکاک عادت هاست . باید سعی کنیم برای راحت کردن کردن انجام یک رفتار، مکان و زمانی که اونو انجام میدیم ساده بشه . مثلا به جای رفتن به فلان باشگاه که نیم ساعت با شما فاصله داره به باشگاه ساده تره نزدیک خونه برید . مثلا پیش نیازهای یک رفتار رو اماده کنید تا انجام اون رفتار راحت تر بشه مثلا برای باشگاه ساک ورزشی خودتون رو از شب قبل اماده بزارید.
در زمینه آسون تر کردن ، یه کار دیگه که میتونید بکنید اینکه از اول خودتون رو در شرایط سخت قرار ندید . به طور مثال شما رژیم گرفتن رو شروع کردید و دو روز بعد قراره با دوستاتون برید بیرون اینکه از اول چه مکانی رو انتخاب کنید برای شما خیلی راحت تره تا اینکه برید فست فود و بخواید غذای سالم انتخاب کنید!! پس یاداوری میکنم رفتارهایی به عادت تبدیل میشن که از قانون کمترین تلاش ممکن برای حل مسئله پیروی میکنن . ما باید محیط اطراف رو جوری طراحی کنیم که به کاهش اصطحکاک مربوط به انجام رفتار مطلوب کمک کنه ، اینجوری انجام اون رفتار مطلوب و تبدیلش به عادت مثبت و جدید آسون تر میشه .
نکته کنکوری ساخت عادت جدید:
ساختن یک عادت جدید در یک محیط جدید راحت تر از اینکه بخواید یک عادت جدید را در محیطی بسازید که عادت های قبلی را در اون انجام میدید.مثلا کاناپه ای که عادت دارید روی اون بشینید و تلویزیون تماشا کنید سرنخ شماست برای تماشا تلویزیون برای همینم گزینه خیلی خوبی برای اینکه بخواید بشینید و اونجا کتاب بخونید نیست .در این موارد سعی کنید یک ایستگاه جدید بسازید برای خودتون.
همین نکات را برای آموزش دیدن و مطالعه به کار بگیرید تا بتوانید رشد شخصی را جز عادات خود کنید. یادتان باشد رشد شخصی یعنی زندگی بهتر و زندگی بهتر یعنی دنیایی بهتر.
درباره مدیریت
من علی عباسی، یکی از مهمترین اهدافم اینکه استعداد و مسیر منحصر به فرد نوجوانان را با استفاده از علم نوین کشف کنم و تا جای ممکن اجازه ندهم نوجوانان بدون آگاهی و آموزشهای اصولی زندگیشان را با آزمون خطا تجربه کنند. اگر افتخار داشته باشم که با شما همکاری کنم قرار است هر روز شجاعانه به سمت خواستههامون قدم برداریم و کنار هم هوشمندانه درس بخوانیم و زندگی کنیم .
نوشته های بیشتر از مدیریت